2009 m. liepos 5 d., sekmadienis

VISA TAI DIEVO GARBEI

Tai, ka ismokome, perduodame kitiems, kad Dievui kiltu garbe, o Jo karalyste plestusi. Nakti pries nukryziavima Jezus kalbejo savo Tevui: "As tave paslovinau zemeje, atlikdamas darba, kuri buvai man daves nuveikti". Kai Jezus taip meldesi, Jis dar nebuvo mires uz musu nuodemes, tad koki gi "darba" Jis atliko? Siuo atveju Jis kalbejo apie kazka kita, ne apie atpirkima. Atsakyma rasime Jezaus maldoje, kuria perteikia kitos dvidesimt eiluciu.
Jezus pasakojo savo Tevui, ka padare per pastaruosius trejeta metu. Jis ruose savo mokinius gyventi vardan Dievo numatytu tikslu. Jis padejo jiems pazinti ir pamilti Dieva (slovinimas), ismoke myleti vienas kita (bendryste),dave jiems Zodi, kad jie galetu bresti (mokinyste), parode, kaip tarnauti (tarnyste), ir issiunte tai pranesti kitiems (misija). Jezus parode tikslingo gyvenimo pavyzdi ir ismoke kitus taip gyventi. Stai tas "darbas" , kuris atnese garbe Dievui.
Siandien Dievas kviecia kiekviena musu tam paciam darbui. Jis ne tik nori, kad igyvendintume Jo tikslus, bet ir kad kitiems padetume juos igyvendinti. Dievas nori, kad atvestume zmones pas Kristu, i Jo bendryste, padetume jiems augti ir bresti, atrasti savo vieta tarnysteje ir tada issiustume juos, kad pasiektu ir kitus.
Stai kas yra gyvenimas del tikslo. Kad ir kokio amziaus butumete, visas jusu likes gyvenimas gali buti patys geriausi metai, nes jau siandien galite pradeti gyventi del tikslo. (Rick Warren. "Gyvenimas del tikslo" Kam as cia esu? isleido Licht im osten 2006 metai, Siauliai)

Komentarų nėra: